Dag 8 en 9
14 september 2017 - Page, Arizona, Verenigde Staten
Hello there.
Right, were to begin?
We zitten noodgedwongen in de camper omdat het vandaag behoorlijk slecht weer is hier in Page. Regen, harde wind en onweer, zoals in Nederland ongeveer las ik. Maar wij hoeven de verwarming nog niet aan te hebben gelukkig. Dan maar even een wasje draaien in de Laundry op de camping zodat we weer een paar schone slipjes en shirts hebben. Gisteren konden we geen blog bijhouden omdat we een beetje laat ( rond 19:00 uur ) in Page op de camping aankwamen en we geen plek meer konden krijgen en dus ook geen wifi hadden om op internet te gaan. De andere campgrounds hadden ook geen plek meer kon ons de dame achter de counter mededelen.Dit is pas de eerste keer deze reis dat we geen plek konden bemachtigen.Dit omdat we gewoon te laat hier waren. De enige optie's die je dan nog hebt is een hotel / motel zoeken of zoals wij gedaan hebben bij Walmarts op de parkeerplaats gaan staan. Dit kost niets, maar je bent wel een beetje gebonden aan regels. Zo mag je niet buiten zitten om te bbq 'n of wat te drinken en geen lawaai maken enz. Toch hebben we uit het zicht onze campingstoelen tegen de camper aangezet en een biertje gedronken. en later kwam er nog een camper naast ons staan met een stel uit Duitsland , Bennet en Nadine , waar we gezellig mee gekletst hebben. Ons avondeten hebben we bij Mc Donalds genuttigd die op een steenworp afstand van ons verwijderd was. Hier hadden we natuurlijk ook wifi om het thuisfront op de hoogte te stellen dat we geen blog bij konden houden. Vanmorgen hebben we ook bij Mc. Donalds ontbeten wat weer gepaard ging met de nodige calorietje's, maar wel gewoon makkelijk en lekker was. Daarna hebben we bij Walmart een dik uur rondgelopen om onze nodige boodschappen te doen. Hier hebben we ook een Garmin ( soort tom tom ) gekocht voor ongeveer 100 euro omdat het via de telefoon niet meer wou lukken. Op één of andere manier werkt de simkaart die we op het vliegveld voor 109 dollar gekocht hebben niet meer. Hopelijk gaat die nog weer doen wat die moet doen.
Gisteren zijn we vanaf Williams naar Page gereden met als tussenstop de Grand Canyon. Hier hebben we een hike ( wandeling ) gedaan van ongeveer twee uur down into the canyon. Naar beneden was het ongeveer drie kwartier en weer naar boven in een uur en kwartier waarbij we behoorlijk nat zijn geregend en we te maken kregen met onweer in de Canyon. We vonden het beide vreemd dat de mensen die we tegen kwamen toen wij naar beneden gingen allemaal zo chagerijnig keken of waren, maar toen wij weer naar boven gingen snapten we het wel waarom. Dat is toch behoorlijk pittig zo'n klim naar boven. Maar zeker de moeite waard.
Nat geregend en koud wilden we op de bus ( die je gratis door het park vervoerd ) stappen maar toen de bus kwam was alles overvol en konden er niet meer bij in. Dat was echt balen omdat het zo koud was in ons nat geregende tropische tenue.Toen hebben we maar besloten om lopend weer terug te gaan van waar we zijn moesten, gelukkig hadden we bij de volgende halte meer geluk en konden we daar wel opstappen. De bus reed dus weer naar de halte waar we eerst stonden en daar was het een chaos van mensen die ook met de bus wilden.Gelukkig zijn wij op onze bestemming ( de parkeerplaats waar onze camper stond ) gebracht en hebben meteen wat warms aan getrokken en zijn toen vertrokken naar Page. Onderweg had je nog verschillende view points om over de Grand Canyon uit te kijken. hier hebben we er nog één van meegepakt. Hier was het uitzicht nog mooier als wat we tot dan gezien hadden.Ook hier moeten we weer zeggen dat het op de foto nog niet 50 % weergeeft van hoe het eigenlijk is. En dat je dan pas in de gaten hebt hoe goed het menselijke oog werkt.
Ondertussen is het hier weer droog geworden en gaan we kijken of we nog iets gaan doen vandaag of dat we in de camper blijven. Volgens mij komt er nog meer slecht weer aan. We hebben nog wel een leuke indoor actie in gedachten die we e.v.t. vandaag nog willen gaan doen.Hier in Amerika heb je de mogelijkheid om op een schietbaan met revolvers, colts, magnums, mitrailleurs enz te schieten.Dit staat nog op onze bucketlist en we hebben hier in Page de mogelijkheid dit te doen.
Dus tot latersss.
Liefs Hans & Marianne
Update dag 8 en 9.
Hey you there in Holland. We hebben gedaan wat we van plan waren.We hebben met echte guns geschoten. And Oh boy wat een ervaring zeg. Dat geeft echt een kick om te doen .We konden uit van alles en nog wat kiezen, tot echt het zware mitrailleurs werk. Onvoorstelbaar dat dat dan zo maar kan zonder wapenvergunning en als toerist in de USA. We hebben het maar bij revolvers gehouden, daar hadden we allebei een beter gevoel over. Met die mitrailleurs ben je zo door je kogels heen. We hebben een pakket gekozen van drie verschillende pistolen, revolvers of hoe je ze ook noemt.
Glock 19 (10 rounds)
1911 (8 rounds)
Dirty Harry (6 rounds)
De man die ons uitleg gaf was echt een toffe peer, heel aardig en gewoon een fijn persoon. Toen we na drie kwartier weer naar buiten gingen met een paar hulzen van de door ons afgeschoten kogels en de man op papier waar we op geschoten hadden, waren we helemaal heppie de peppie. We zijn echt niet in één keer voorstander van wapen bezit hoor maar deze ervaring was toch echt wel super.
De foto's volgen nog, want het internet is zo traag of reageert helemaal niet soms.Super irritant als je een blog bij wilt houden. Nou toedels en tot het volgende verhaal. Greetz.

Fijn dat mijn dagelijkse leven weer bij jullie begint met het nieuwe reisverslag..
Hè wat vervelend dat jullie moesten uitwijken naar een indooractiviteit ;).
Schiet me spontaan een liedje te binnen volgens mij van clint eastwood.Titel is: net als in de film hahaha. Jammer dat jullie nu een bui van boven hebben gehad met jullie beklimming maar HÈ zeg hoeveel van de volgers kunnen dit ook zeggen dat ze dit hebben meegemaakt in de Canyon! ? Have a nice day!
Groetjes uit Lichtenvoorde